GENEALOGIE VAN HET GESLACHT VAN OERS Sluiten       
Vorige       
BREEMS Johanna den / BOOMGAARD Maria van den ( A7.3.1 ) A8.4

JACOBUS WALTHERUS VAN OERS (58)
o 11.08.1906 Rossum
b Bakker / Winkelbediende
+ 18.12.1964 Rotterdam

zv Augustinus Christianus en Hendrina Brouwers
JOHANNA ADRIANA DEN BREEMS (87)
o 19.08.1906 Rotterdam
x 12.12.1928 Rotterdam
b Secretaresse / Bedrijfleidster
+ 16.08.1994 Amstelveen

MARIA VAN DEN BOOMGAARD (97)
o 12.12.1910 Wemeldinge
x 10.04.1935 Rotterdam
+ 20.01.2008 Rotterdam


Kind van DEN BREEMS

1. JEANNE ADRIANA HENDRINA
      o 13.05.1929 Rotterdam
      x 23.08.1956 Rotterdam
      +
PHILIP PIETER CORNELIS VENDEVILLE (85)
o 24.01.1929 Rotterdam
b Vliegtuigbouwkundige / Industrieel ontwerper / Universitair docent
+ 20.03.2014
Kinderen van VAN DEN BOOMGAARD

2. HENDRINA PIETERNELLA
      o 23.08.1935 Rotterdam
      +
3. PIETERNELLA LEUNTJE
      o 11.07.1937 Rotterdam
      +
4. JEANNETTE MARIA
      o 11.09.1946 Rotterdam
      x 19.11.1970 Rotterdam
      +
EGBERTUS BERNARDUS MEIJER
o 10.07.1945 Deventer
b Werknemer
+
5. AUGUSTINUS CHRISTIAAN
      o 11.09.1946 Rotterdam
volgt A9.5
6. LEUNIS WALTHERUS
      o 13.12.1947 Rotterdam
volgt A9.6Jacobus Waltherus van Oers met zijn eerste vrouw Johanna den Breems

 
vergroot
vergroot
vergroot
vergroot

Geboorte acte Jacobus Waltherus van Oers 11.08.1906 - Rossum
en van Johanna Adriana den Breems 19.08.1906 - Rotterdam

 
vergroot
vergroot

Trouwacte Jacobus Waltherus van Oers en Johanna den Breems
12 December 1928 Rotterdam.

vergroot
vergroot

Trouw acte Jacobus Waltherus van Oers en Maria van den Boomgaard
10 april 1935 Rotterdam.

 

Huwelijksvoltrekking tussen Johannes Waltherus van Oers en Johanna Den Breems

 

 

Jeanne en Philip Vendeville


JOHANNA DEN BREEMS werd geboren onder het sterrenbeeld de LEEUW.
Het heeft de auteur van deze genealogie altijd enorm verbaasd dat de omschrijving van het sterrenbeeld de Leeuw wonderwel klopt met de persoon van Johanna.

De leeuwin kun je al herkennen bij de eerste de beste keer dat je haar ziet. Zij komt niet stilletjes binnen, nee ze verschijnt, zelfbewust. Ze is een vrouw die gewoon is aan overwinningen en zelfs wanneer het er bij haar binnen niet zo glorieus uitziet maskeert ze dat door een optimiste te spelen, ze heeft een geboren afkeer van zwakte en aarzeling.
De leeuwin voegt aan die eigenschappen nog haar tomeloze werkdrift toe. Ze moet altijd iets doen, anders is ze niet gelukkig. Niet zo maar iets doen, maar bewust naar een welomlijnd doel toewerken.. De leeuwin voelt zich helemaal in haar element bij werkzaamheden in een zaak, bijv. als bedrijfleidster. Het ergste dat haar kan overkomen is een ziekte of een ongeluk, waardoor ze wordt geremd in haar bezig zijn. Hoewel haar tintelende levenslust haar altijd vrij snel doet genezen, wordt ze vooral als ze wat ouder is, door zo'n tijdelijke uitschakeling pijnlijk getroffen. Kleine ongemakken die haar niet meer veroorloven het leven stormerderhand te lijf te gaan zoals vroeger, geven haar gauw de klacht in de mond: "ik ben niets meer waard". Meestentijds presteert ze ook, zelfs in een toestand van in haar ogen verminderde werkkracht, omdat ze nu eenmaal niet tevreden is met de middelmoot. De leeuwin Johanna is veeleisend. Zij is van mening dat iedereen in staat moet zijn net zoveel werk te verzetten als zij en toont zich verbaasd als een ander gaat uitblazen wanneer zij nog een portie energie in voorraad heeft. Daarom is het niet altijd even eenvoudig met deze krachtfiguren samen te leven. De echtgenoot van een leeuwin kan daarover meepraten. Zijn huwelijk verloopt goed zolang hij in staat is haar tempo bij te houden, stelt hij haar echter teleur dan is de barst in het huwelijk moeilijk te lijmen. In haar streven de dingen voor 100% goed te doen, kan ze zich niet losmaken van een eenmaal ondervonden teleurstelling. Het beeld dat ze zich als jong meisje maakte van de ideale echtgenoot kan dan ook weleens in onzachte aanraking komen met de werkelijkheid. Als de echtgenoot geen tegenspraak duldt, dan zijn de botsingen niet van de lucht. Haar kind, en later de kleinkinderen moesten wel goed naar haar luisteren, maar als het kroost haar in haar waarde liet, kregen ze daarvoor heel veel liefde terug.. Dat de vrouwen van dit sterrenbeeld ook in hun beroep vaak een succes zijn spreekt voor zich. Hun natuur is die van een doorwerker, ze ontplooien zich het best in een leidinggevende functies, waarin een zelfbewust optreden en een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen worden gevraagd. Wanneer de ondergeschikten ook aan die voorwaarden voldoen hebben zij een goede baas aan haar, zoniet, ' dan zijn de rapen gaar '. Er is bij dit alles natuurlijk het gevaar dat haar zucht tot domineren omslaat in een vorm van stugheid. Overigens is dit een karaktertrek van de leeuwin, die niet zo gauw de kans krijgt. Daarvoor hebben ze teveel gezond verstand en inzicht.

Wij kinderen hebben moeten aanvaarden dat " Oma Loeke " - genoemd naar haar eerste hondje - na het constateren dat zij ongeneeselijk ziek was, door haar angst voor het niet meer kunnen functioneren en met haar enorme wilskracht besloot om dood te gaan. Dit proces heeft dan ook slechts drie dagen geduurd.

Rust in vrede lieve Leeuwin

top      

www.geslacht-vanoers.nl